Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

VaLePa vei pronssit - Loimun hieno kausi päätökseen

VaLePa ja Loimu lähtivät keskiviikon 3. pronssiotteluun tietoisena kauden päättymisestä kyseiseen otteluun. Pronssiotteluiden julma asetelma on se, että vain toiselle on luvassa palkinto kaulaan pitkän kauden päätteeksi. Keskiviikkona Vexve Areenalla ottelun päätyttyä juhlimaan pääsi kotijoukkue VaLePa, joka voitti pronssimitalit otteluin 2-1, kun kolmas pronssiottelu päättyi hyvän ja tunteikkaan taistelun jälkeen lukemiin 3-0 (25-22, 32-30, 25-22).

Tämän kevään pronssiottelut osoittivat että myös finaalin ulkopuoliset ratkaisuottelut kiinnostavat sekä joukkueita että katsojia. Viimeisestä pronssiottelua seurasi Vexve Areenalla peräti 1124 katsojaa, eli lähes saman verran kuin samaan aikaan finaalia Salohallissa. Vieraskannattajia Sastamalaan saapui täysi bussilastillinen, eli noin 70 henkilöä ja lisäksi paikalla oli kymmenittäin omatoimimatkailijoita Turun seudulta.

Molemmat joukkueet marssittivat avaukseen odotetut seitsikot. Loimulta toisessa ottelussa loistanut Kirill Borichev sai jatkaa Ossi Rumpusen paikalla. Loimun otteet olivat virheherkkiä ottelun alussa sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Myös Borichev sortui alussa hyökkäysvirheisiin ja sai tehdä jo erän alkupuolella tilaa kapteeni-Rumpuselle. Vaihto ei kuitenkaan tuonut muutosta erän kulkuun ja VaLePa nappasi voiton Loimun 10 virheen saattelemana.

Toisen erän alussa VaLePa karkasi hyvät pronssiottelut pelanneen Sjoerd Hoogendoornin syöttövuorolla 5-1 johtoon ennen kuin Loimu heräsi taistelemaan. Ensimmäisen kerran koko ottelussa vieraat nousivat johtoasemaan tilanteessa 18-19. Erävoittoon asti puristus ei kuitenkaan riittänyt, vaikka Loimu pääsi kokeilemaan eräpallojakin. Isännät kuittasivat lopulta trillerierän luvuin 32-30.

Kolmas erä oli pelin kulun kannalta aiempien kopio. VaLePa otti kuljettajan paikan heti alussa ja Loimun raskaaksi rooliksi jäi takaa-ajajan rooli. Tilanteessa 11-6 tilanne näytti toivottomalta, kun päävalmentaja Henri Tuomi oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä ja VaLePan johto kasvoi jo kuuteen pisteeseen, kun rajatuomari liputti melko kyseenalaisesti Urpo Sivulan hyökkäyksen pitkäksi. Rajatuomari oli nousta lopulta isoon rooliin, sillä Sivulan suututtaminen meinasi koitua isäntien kannalta kohtalokkaaksi. Maajoukkuehakkuri takoi ensin pari seuraavaa palloa parkettiin ja siirtyi sen jälkeen tekemään tuhojaan syöttönurkkaukseen. Lopulta Loimun liekki ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon, vaan hieno kausi päättyi tyhjiin katseisiin kohti kengän kärkiä samalla kun kentän toisessa päässä VaLePan joukkueen kaulaan pujotettiin pronssimitaleja.

- Onnittelut VaLePalle, parempi voitti pronssia. Toisen erän niukkaan tappioon taisimme tänään lopulta kaatua, kommentoi Loimun vähäsanainen pettynyt päävalmentaja Henri Tuomi.

Ratkaisufinaalin parhaina pelaajina palkittiin isäntäjoukkueesta parhaan pronssiottelunsa pelannut maajoukkuesapattia viettävä Olli Kunnari ja vierailta libero Florian Ringseis. Ottelun paras pistemies oli Upi Sivula, joka teki 17 pistettä +10 tehoin. Hänen ja palkitun Ringseisin lisäksi Kyle Masterson ja Tomi Rumpunen pelasivat hyvän ottelun. VaLePan paras pistemies oli 15 pistettä takonut Kunnari. Hollantilaishakkuri Hoogendoorn teki pisteen vähemmän. VaLePan isoja onnistujia oli myös Elviss Krastins, joka oli tehokas sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä.

Sastamalassa juhlitaan SM-mitalia jo viidentenä keväänä peräjälkeen. Kaikkien aikojen menestynein lentopalloseura (Loimu) sen sijaan saa siirtää 2000-luvun kolmannen SM-mitalin tavoittelun vuodella eteenpäin.