Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ismo Tuominen Loimun peräsimeen

Ismo Tuominen Loimun peräsimeen

 

Kokenut ja meritoitunut salolainen lentopallovalmentaja Ismo Tuominen hyppää Raision Loimun Mestaruusliiga-joukkueen peräsimeen. Loimu haki useiden ehdokkaiden joukosta kokenutta valmentajaa, jolla on sekä kansainvälistä kokemusta että kyky kehittää joukkuetta entisestään ja viedä Loimu myös ensi kesänä Mestaruusliigan välieriin ja tietysti myös mahdollisimman pitkälle Suomen Cupissa ja Euro-kentillä

Pelaajaurallaan 147 pääsarjaottelua pelannut Tuominen siirtyi pääsarjatason valmennusten pariin syksyllä 1998. Sen jälkeen hän on valmentanut Salon lisäksi Raisiossa, Rovaniemellä, Kokkolassa, Loimaalla ja viimeisimpänä mielenkiintoisessa Riyadin kaupungissa Saudi-Arabiassa, jossa tosin pesti Al-Hilalin peräsimessä jäi aiottua lyhyemmäksi työnantajan yllättävien palkanmaksutapojen vuoksi.

Loimua Tuominen valmensi kaudella 2002-2003 jolloin Suomen kaikkien aikojen menestynein seura oli keskellä historiansa pahinta kriisiä. Loimun kokemattomalla joukkueella ei ollut menestysmahdollisuuksia, vaan 2001 kevään mestaruushuuman viimeisetkin rippeet olivat poissa. Tällä hetkellä Loimun tilanne on täysin erilainen, sillä perinteikäs seura on noussut jälleen Suomen huipulle ja on sekä yleisöä että mediaa kiinnostava viihdetuote.

- Loimun kausi oli opettavainen, niin kuin valmentajalle pitää jokaisen kauden jollain lailla ollakin. Oikeastaan en halua muistella kriisejä sen enempää, vaan silloinen tärkein tavoite täyttyi, eli liigapaikka säilyi. Nyt tilanne on selkeästi erilainen. Loimu on vakiintunut selkeästi ylempään kastiin liigaseuroissa. Tunnelman ja yleisön puolelta jopa suht terävään kärkeen, kommentoi Tuominen sopimuksen allekirjoitettuaan.

Tuominen on voittanut valmentajana Suomen Mestaruuden ja SM-hopeaa kertaalleen ja pronssia kahdesti. Suomen Cupista on takataskussa kulta ja hopea. Viime kausi arabimaassakin olisi voinut saada menestyksekkään päätöksen mikäli se ei olisi päättynyt ennen aikojaan. Tuomisen luotsaama Al-Hilal oli irtisanoutumisen hetkellä sarjan keulilla, kun kuudesta ottelusta oli plakkarissa yhtä paljon voittoja ja vain yksi erätappio.

Tuominen on ollut mukana Loimun pelaajien kartoitusprosesseissa muiden valmentajakandidaattien tapaan, joten pelaajauutisiakin voi olla tulossa jo piakkoin. Tällä hetkellä ringissä on viisi viime kaudelta jatkavaa pelaajaa, joista kolme on kesällä mukana maajoukkueryhmityksessä. Myös valmennusryhmän kokoamista jatketaan päävalmentaja vetoisesti. Haussa on ainakin tilastomies ja apuvalmentaja.

- Joukkueen nykyinen runko on hyvä ja jokaisella kaudella joukkueisiin tulee ainakin pieniä muutoksia. Viime kausi oli Loimulta hyvä ja uskon tämän kauden joukkueen haluavan pärjätä esim. Suomen Cupissa ja Euro Cupeissa vielä viime kauttakin paremmin. Mestaruusliigassa tavoitteena tulee varmasti olemaan tämän kauden lailla mitalipelit, suunnittelee Tuominen.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää